Rendkívüli: Nyomozás indult több balatoni beruházás miatt, Polt Pétertől azonnali válaszokat várnak a 2 éve indult ügyben

Eddig nem nagyon haladt a nyomozás.

A KÉVE keszthelyi érdekvédő egyesület számolt be róla, hogy már két éve nyomozás kezdődött a keszthelyi Reischl-sörház és a Kísérleti utcai óvoda beruházásának ügyében.

Ruzsics Ferenc, Keszthely korábbi fideszes polgármestere idejében indultak az érintett beruházások.

A két év alatt azonban semerre nem haladt a nyomozás, így az egyesület most kérdésekkel fordult a Legfőbb Ügyészséghez.

Nagy Bálint jelenlegi közlekedési, korábbi beruházási államtitkár. Ruzsics polgármestersége idején a város főállású polgármestere volt. 2019-ben polgármesterré választották a zalai településen, az ő idejében indultak meg a nyomozások.

A KÉVE írását változtatás nélkül közöljük:

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság a 20030/248/2021. bü. számon – Egyesületünk feljelentése nyomán – költségvetési csalás gyanúja miatt 2021. február 23-án nyomozást rendelt el a keszthelyi Reischl Sörház és a Kísérlet utcai óvoda beruházásának ügyében immár 2 esztendeje.

A nyomozást a Nagykanizsai Rendőrkapitányság egyúttal a hatáskörrel rendelkező Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat- dunántúli Bűnügyi Igazgatóság Zala Megyei Vizsgálati Osztályához átette az ügyet.

Az ügyben Keszthely városát jelentős kár érte – több mint 1 illiárd forint. Az eltelt két esztendőben az ügyben, a mai napig nem hallgattak meg a nyomozást esetlegesen jelentősen elősegítendő tanúkat – például a várost 2019-ben vezető polgármesterét sem, sem a feljelentőt stb.

Az ügyben a sértett az Európai Unió, mivel uniós pályázatokból újult volna meg a sörház, Keszthely egyik legrégebbi barokk épülete, amely jelenleg Keszthely belvárosának egyik szégyenfoltja.

Akkor amikor hazánkat az Európai Unió nagyon gyakran korrupcióval vádolja, elemi érdeke az országnak és Keszthelynek, hogy példát mutassunk azzal, hogy az ilyen ügyek gyorsan és hatékonyan felgöngyölítésre kerüljenek.

A fentiek miatt az alábbi kérdésekkel fordult egyesületünk a Legfőbb Ügyész felé, hogy legyen szíves tájékoztatni a keszthelyieket az ügy állásáról:

  • Hol tart a keszthelyi Reischl Sörház felújításával és a keszthelyi Kísérlet utcai óvoda felújításával kapcsolatosan elrendelt nyomozás?
  • Vannak-e már gyanúsítottak az ügyben?
  • Történt-e vádemelelés? Ha nem akkor miért?
  • Miért nem hallgatták ki az elmúlt 2 év folyamán a városnak a polgármesterét aki a kivitelezési szerződéseket aláírta 2019-ben és a feljelentőket?
  • Miért húzódik a nyomozás immár két esztendeje akkor, amikor egy egyszerű ügyről van szó?

Várjuk a Magyarország Legfőbb Ügyészének válaszát!”

(Facebook/KÉVE)

(Címlapfotó: Nagy Bálint közlekedési, korábban beruházási államtitkár, Keszthely volt fideszes polgármestere)

Valódi Hírek