Szijjártó Péter elszaladt az oroszokhoz dicsekedni — Nagyon büszke arra, amit tett

Behódolt az orosz propagandának.

Interjút adott Szijjártó Péter az orosz Ria Novosztyi hírügynökségnek: a magyar külügyminiszter hosszan bizonygatta, hogy az Orbán-kormány mindent megtesz, hogy levetessen 9 orosz üzletembert az Unió tizedik szankciós listájáról.

“Összesen kilencen vannak. Azt javasoltuk, hogy ellenük szüntessék meg a szankciókat”

– nyilatkozta Szijjártó az orosz hírügynökségnek.

A külügyminiszter arról beszélt a Margarita Szimonjan, Putyin egyik legismertebb pragandistája által vezetett hírügynökségnek, hogy egyes közép-ázsiai türk államoktól kapott információkat arról, hogy ezek az orosz üzletemberek igen fontos befektetésekkel rendelkeznek az érintett országokban és közben “felelős tagjai az üzleti közösségnek.”

“Ezek a – meg nem nevezett – országok egyszerűen nem értik, hogy miért nem dolgozhatnak ezekkel az emberekkel. Ezért gondoltuk, hogy ha egyszer nincs jogi alap a listán való szerepeltetésükre, akkor az lenne a korrekt, ha leszednék őket róla”

– fogalmazott a külügyminiszter, Európa fegyveres ellenségeinek adva igazat az Unióval szemben Putyin oligarcháinak megítélésében.

Szijjártó egy nevet elárult a kilencből. A miniszter ugyanis azt mondta, hogy kommunista stílusú apák és fiúkozásnak tartja, amiért egy Forma 1-es pilóta is felkerült a listára az apja elleni vádak miatt, miszerint az apát állítólag szoros szálak fűzik az orosz kormányzathoz. Szijjártó ezzel Nyikita Mazepin volt F1-es sofőrt próbálta mosdatni, aki a Putyin legbelső köréhez tartozó oligarcha apjával együtt került fel a listára.

Az interjú vége felé aztán kiderült, mi értelme volt az interjúnak: Szijjártó Péter előre szabadkozott az oroszoknál, amiért nem sikerült leszedetniük a 9 embert a listáról. Azt részletezte ugyanis, hogy “Budapest” több üzletembert is próbált leszedetni, de “erős ellenállással találta magát szemben”, ezért az illetők “rajta maradtak a listán”.

(via 444.hu)

Valódi Hírek