Megszólalt a Petőfi Média Group vezetője a köztévé cenzúrázásáról

Orbán les.

A fiatalokat célzó Petőfi TV csütörtök esti Kulisszák mögött című műsorában levetítették Beton.Hofi A38 hajón előadott koncertjét, emellé portréfilmet is forgattak az előadóval. A koncert felvételből azonban „véletlenül” kimaradt egy dalrészlet, amelyben az előadó Orbán Viktorról rappelt – azt ugyanis kivágták belőle.

„Belehalok, milyen szabad ország ez / Anyámnak írok SMS-t és az Orbán les”

– a közmédia pont a miniszterelnök nevét cenzúrázta ki a dalból. A dalszöveggel az erdélyi származású zenész valószínűleg a Pegasus-ügyre utalt.

Az RTL Híradója azt a közmédiától hiába szerette volna megtudni, hogy miért volt szükség a cenzúrára, de nem válaszoltak megkeresésükre, a tartalomgyártásért felelős Petőfi Média Group vezetője, Demeter Szilárd viszont válaszolt.

Ő azt mondta az RTL-nek, hogy ezt a tartalmat még nem ők készítették. Demeter a csatornának azt mondta, hogy a felvételt egy régi gyakorlatnak megfelelően a közmédia megrendelésére az A38 Hajó gyártotta le.

„Én a szólásszabadság szélsőséges híve vagyok, de ez gondolom, hogy az elmúlt évek nyilatkozataiból kiderült már”

– részletezte Demeter, majd azt mondta: ha ők készítették volna a koncertfilmet, akkor nem cenzúrázták volna ki az Orbán Viktorra vonatkozó verssort.

Valódi Hírek