Itt van Szijjártó óriási bejelentése: Pakisztán lesz a legfontosabb Magyarország számára ebben a kérdésben

Három megállapodás is született a két ország között.

Budapesten járt Bilavar Bhutto Zardari, Pakisztán külügyminisztere – derült ki Szijjártó Péter szerdai Facebook-videójából. A politikus történelmi eseménynek nevezte a látogatást, ez volt az első alkalom, hogy pakisztáni külügyminiszter érkezett Magyarországra.

A külgazdasági és külügyminiszter megosztotta, hogy együttműködés született Pakisztánnal sport, diplomácia és az oktatás területén. Elmondta, földrajzi távolságuk ellenére mind a két ország biztonsági kihívásokkal néz szembe, de a nagyhatalmi elvárások és a baráti útmutatások közepette is megőrizték szuverén külpolitikájukat.

Együttműködés született a Közszolgálati Akadémia és a Pakisztáni Külszolgálati Akadémia között, melynek keretében magyar és pakisztáni diplomaták oszthatják meg a tudásukat egymással.

Oktatás területén Szijjártó elmondta,

megduplázzák a Pakisztánból érkező diákok számára biztosított ösztöndíjak számát.

„Pakisztán lesz az első számú ország a Magyarország által bizosított ösztöndíjak tekintetében”

– mondta a politikus, majd hozzátette, remélik az itt tanuló pakisztáni fiatalok később az együttműködés jószolgálati nagykövetei lesznek.

Szijjártó úgy nyilatkozott, Pakisztán elkötelezett a terrorizmus és az illegális migrációelleni küzdelemben, utóbbi területén további együttműködést ajánlott fel. A MOL pakisztáni beruházásaival kapcsolatban állította, már több mint 800 pakisztáni cég dolgozik a cégnél.


(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek