Ha Orbánék miatt zárolják az uniós pénzeket, egészségügyi fejlesztésekre még akkor is lehet pályázni

Nincs veszve minden.

Hatalmas mennyiségű uniós forrásra lehet pályázni egészségügyi fejlesztésekre és programokra. Ezek a pénzek akkor is lehívhatóak, ha az Orbán-kormány miatt esetlegesen befagyasztott az EU-támogatások továbbra is zár alatt maradnak. Erről Ujhelyi István, EP-képviselő írta a Facebookon.

Több mint ötmilliárd eurónyi közvetlen forrást

biztosít az EU hazai egészségügyi fejlesztésekre, derült ki egy szakmai fórumon, amelyet az Európai Parlament közegészségügyi szakbizottságának tagja hívott össze hétfőn Budapesten.

A többi közt a daganatos betegségekkel összefüggő programok finanszírozására, de különböző képzési projektek, digitalizációs programok, mentálhigiénével összefüggő akciókkal is hozzá lehet jutni a pénzekhez.

Az eseményen Komáromi Zoltán országgyűlési képviselő, a DK árnyék-kormányának egészségügyért felelős tagja is ott volt. A politikus kiemelte, a lakosság egyre jobban elégedetlen a közegészségügyi ellátás színvonalával. Komáromi az ügy megoldására elsősorban

a szakmai összefogást sürget.

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke pedig azt mondta, hogy fontos lenne elvégezni egy átfogó mérést a magyarországi ellátás helyzetéről nemcsak az intézményekben, hanem lakosság körében is.

(Facebook, Ujhelyi.eu)

Valódi Hírek