Évértékelőt tart Vlagyimir Putyin: Azt állítja, nem ő kezdte a háborút

Továbbra is különleges katonaihadműveletnek nevezi a tavaly indított háborút.

Cikkünk frissül.

A háború évfordulójához közeledve az orosz elnök kedden évértékelő beszédet mondott helyi idő szerint délben. Vlagyimir Putyin azt állítja, a nyugat kezdte a háborút.

Beszédének elején a sérelmeit sorolta fel. A többi közt emlegette a 2014-es kijevi „puccsot” is. Azt mondta, Moszkva türelmes volt, békésen akarta rendezni a helyzetet.

Arról is beszélt, hogy miközben a világ amerikai bázisokkal van tele, azt hazudnak arról, mi történt Donbaszban. Kijelentette:

Ők kezdték a háborút, az oroszok azért vetettek be erőket, hogy megállítsák azt.

Kitért arra is, hogy nyugaton nyugaton szerint már a pedofíliát is „normális dolognak” állítják be. Leszögezte, hogy Oroszországban nagyon toleránsak az azonosneműekkel, de amit nyugaton művelnek, elfogadhatatlannak tartja.

„A nyugati elit megőrült, a spirituális pusztulás felé tartanak, de Oroszország megvédi a gyerekeket”

– hangoztatta Putyin.

Megköszönte a katonák erőfeszítést, és arról is beszélt, hogy meg fogják erősíteni a hadsereget.

Azzal folytatta, hogy a nyugat nemcsak katonai és információs, de gazdasági agresszióba is kezdett Oroszország ellen. Azt mondta, támadják az orosz infrastruktúrát, ellopták az aranyukat és a valutatartalékaikat. Szerinte az a céljuk, hogy destabilizálják az országot, de leszögezte, nem fognak sikerrel járni.

„Megvédtük az orosz gazdaságot”

– jelentette ki.

Arról is beszélt, hogy az oroszok kezdjenek új projektekbe, fektessenek Oroszországba, és az állam támogatni fogja őket mindenben. Beszélt az oktatás fontosságáról is.

Valódi Hírek