Videóval: Szijjártó Péter megsimogatott egy lószobrot a kínai államtanácsossal

Így fejezte ki háláját „barátjának”.

Szijjártó Péter Budapesten fogadta Wang Yi kínai államtanácsost – derült ki a politikus hétfőn megosztott Facebook-videójából.

A találkozó a Szijjártó irodájában található lovasszobor simogatásával indult. A politikus elmondta, 1978-ban született, és a mű is vele egyidős.

A külgazdasági és külügyminiszter üdvözölte az utóbbi években létrejött átfogó stratégiai együttműködést a két ország között. Elmondása szerint Magyarország sokat profitált az együttműködésből, a mostani háborús gazdasági válságban köszönet jár Kínának, amiért vállalati beruházásaik segítették a magyar gazdaságot növekvő pályán tartani.

Amikor az elmúlt években válságokkal szembesültünk, akkor Magyarország mindig erőssebben jött ki ezekből a válságokból, mint ahogy belekerült, de ebben abszolút

nélkülözhetetlen szerepe volt a magyar-kínai együttműködésnek

– mondta Szijjártó.

A politikus azt mondta a koronavírus kapcsán, hogy magyar emberek életét mentették meg a Kínától vásárolt orvosi eszközök és oltóanyagok, amiért szintén köszönetét fejezte ki az államtanácsosnak.

Végül hozzátette, megtiszteltesének érzi, hogy a mostani tizenötödik tálkozójukon

egy barátot üdvözölhetett.

Válaszul Wang Yi is kiemelte, a vezetők közötti jó viszony is hozzájárult a két ország közötti kölcsönös bizalom és támogatás létrejöttéhez.

A Szijjártó Péter által megosztott Facebook-videó itt tekinthető meg:

Valódi Hírek