Döntöttek: Egy fideszes városban a gyerekeken nyerészkedik az önkormányzat

Plusz teher a családoknak.

Fél éven belül másodszor emeli a diákok étkezési díját a nyíregyházi önkormányzat: a szerdai közgyűlésen 18 százalékos emelést szavaztak meg a fideszes képviselők.

Az egyik helyi iskolában eddig 15 000 ft ba került egy gyermek havi étkezése. Ez most 18 százalékkal emelkedik, és nem először ebben az évben. Az elszálló élelmiszer árak miatt az önkormányzat kénytelen volt fél évben belül másodszor emelni és a plusz költségeket a szülőkre áthárítani.

A városvezetés az elszálló élelmiszerárak miatt magyarázza a döntést. A DK helyi szervezete azonban azt mondja, nem a szülőkkel kellene kifizettetni az „orbáni inflációt”.

Fodor István, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke azt mondta:

„nem látványberuházásokra és propagandára kell elkölteni teljesen feleslegesen milliárdokat, hanem ehelyett segíteni kellene azokat a magyar családokat, akiket olyan sokat emleget Magyarország kormánya”.

A helyi ellenzék tartózkodott a szavazáskor, ezzel együtt úgy vélik, a vállalkozó jogosan kér a pluszpénzt, ha nem akar csődbe menni.

„Személy szerint mi nem örültünk ennek a családban, a feleségem meg is jegyezte, hogy a családi pótlék sem fedezi lassan a gyerekek étkeztetését. És most mi lesz ? Hát fizetjük továbbra is azt amit kell”

– mondta az ATV Híradónak Babosi György önkormányzati képviselő, a Szövetségben Nyíregyházáért tagja.

A szülők nagy része szerint nem tartható tovább az áremelkedés tendenciája főleg úgy hogy a környező országokban már csökkennek az élelmiszerárak.

,,Azt gondolom hogy most már remélhetőleg eljön az árcsökkenéseknek az ideje, azért ha jól belegondolunk és amennyiben én jól tudom az unióban már megindultak az árak lefelé tehát nyilván várjuk hogy ez elérkezzen hozzánk is”

– mondta Borbély István helyi lakos.

.

Valódi Hírek