További részletek szivárogtak ki Schadl György ügyleteiről, már Rogán Antalig érnek a szálak

Messze ért a végrehajtók elnökének a keze.

Az eddig feltételezettnél is bizalmasabb kapcsolat lehetett Schadl György, a végrehajtói kar börtönben ülő elnöke és Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke között – derül ki a Schadl–Völner ügy nyomozati irataiból, amit a 24.hu szerzett meg.

A 24.hu által megismert dokumentumok szerint a nyomozók részletesen elemezték az ügy negyedrendű vádlottjának, M. V.-nek a naplóbejegyzéseit, valamint a telefonján elmentett szöveges üzeneteket.

M.V. Schadl György bizalmas munkatársa volt, aki a végrehajtók elnökének sofőrjeként és személyi asszisztenseként dolgozott. A telefonjáról lementett bizonyítékok szerint Schadl mindenféle dolgát ő intézte, naplóbejegyzései szerint feladatai közé tartozott a készpénz szállítása, autóügyek bonyolítása, a pénzváltás, de Schadl feleségének is vitt olykor süteményt.

E naplóbejegyzések között szerepel egy 2021. április 23-ára rögzített feladat.

A délután 4 órára időzített bejegyzés szerint a férfinak Nagy Ádámot kellett felhívnia, és elvinnie hozzá egy autót. A bejegyzés alapján egyértelmű, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal kabinetfőnökéről van szó, a sofőr ugyanis feljegyezte a címet, ahova mennie kell.

Az a naplóbejegyzésből nem derült ki, hogy Schadl György bizalmasa milyen autót és miért vitt Nagy Ádámnak.

A Nagy Ádám név egy másik naplóbejegyzésben is felbukkan, bár ez alkalommal már nem azonosítható be egyértelműen, hogy Rogán Antal jobbkezéről van-e szó, vagy csupán egy névrokonáról. A bejegyzés szerint Schadl emberének 2021. október 8-án egy autókereskedésből kellett elhoznia egy Mini Cabrio típusú gépjárművet, és azt kellett elvinnie egy bizonyos Nagy Ádámhoz.

Megjegyzésként az szerepel, hogy

1 120 000 kesztyűtartóba.

A nyomozati anyagok nem térnek ki arra, hogy Rogán Antal kabinetfőnökét kihallgatták-e a hatóságok, az viszont biztos, hogy a Schadl Györgyöt és Völner Pált érintő büntetőügy vádiratában nem esik szó Nagy Ádámról, pedig a nyomozati anyagok részletesen foglalkoztak azzal is, hogy feltehetően Schadl segített Nagynak a jogi diplomához szükséges vizsgák teljesítésében.

(24.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek