FRISS: Közel egyhangúlag szavazta meg az NVB, hogy Ráczné Földi Judit országgyűlési képviselő legyen

13 IGEN, 1 NEM szavazat érkezett.

Kordás László országgyűlési képviselő tragikus halála miatt a Demokratikus Koalíciónak döntenie kellett a 2022-es országgyűlési választáson szerzett listás mandátum sorsáról. A DK Elnöksége azt a döntést hozta, hogy a jövőben Ráczné Földi Judit fogja betölteni a DK-t megillető, megüresedett országgyűlési mandátumot.

A NVB ma közel egyhangúlag,

13 IGEN szavazattal és

1 NEM szavazattal

fogadta el, hogy Ráczné Földi Judit felvehesse a mandátumát – tudatta pénteki közleményében a párt.

Az NVB határozatára a választott tagok mellett igennel szavazott például a DK, az LMP, a Jobbik, és a Párbeszéd NVB-delegáltja is az ülésen, amelyen kizárólag a momentumos delegált szavazott nemmel – írják.

Hozzáteszik:

„Ezzel meghiúsult a Momentum kísérlete, amely során egy korábban megadott meghatalmazás visszavonásával akarták jogilag megakadályozni, hogy a DK élhessen a pártot megillető jelölési jogával.

Az eset példa nélküli, hiszen eddig minden ellenzéki párt betartotta a közös lista állításakor kötött közös ellenzéki megállapodást, amelyet a Momentum most egyoldalúan megszegett azzal, hogy nem tartotta be korábbi adott szavát és megállapodásban foglalt kötelezettségét.”

A Demokratikus Koalíció sok sikert kíván Ráczné Földi Juditnak. A DK egyetlen ellenfele a Fidesz, ezért továbbra is természetes szövetségesként tekintünk mindenkire, aki szemben áll az Orbán-rendszerrel – zárul a DK közleménye.

FRISSÍTÉS: A döntés ellen a Momentum a Kúriához fordult. Ha nem a javukra döntenek, alkotmányjogi panasszal fognak élni Ráczné parlamentbe kerülése ellen.

Valódi Hírek