Az EP elnöke nem hagyja annyiban: Bajban a képviselőket lehülyéző magyar EU-biztos

Nem ússza meg könnyen.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke felkérte az illetékes szervezeteket, hogy indítsanak vizsgálatot Várhelyi Olivér EU-biztos ellen, aki kedden a plenáris ülésen lehülyézte az EP-kéviselőket — tájékoztatta az EP-elnök szóvivője a Népszavát.

EP-képviselők sorra szólítják fel Várhelyit, hogy mondjon le, Rónai Sándor, a DK képviselője és Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is felszólalt az ügyben a szerdai ülésen.

Várhelyit kedden kérdezte az Európai Parlament a nyugat-balkáni bővítéssel kapcsolatban, a magyar EU-biztosnak egy felszólalás után bekapcsolva maradt a mikrofonja, és hallhatóan azt kérdezi:

Hány hülye van még?

Várhelyi szerda délben reagált a történetekre, bocsánatkérésében azt írta szavait félreértették, ezért elnézését fejezte ki.

Az EP-képviselők nem voltak elégedettek a bocsántakéréssel, az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen azonban elfogadta azt. Von der Leyen szóvivője arról is beszélt sajtótájékoztatóján, hogy a Bizottság elnöke nem tervez vizsgálatot indítani Várhelyi ellen.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek