Mi történt? Szájer József rendkívüli közleményt adott ki

Hosszú idő után szólalt meg.

Szájer József közleményt adott ki az Origo felületén, miután lezárult a peres eljárása a Blikk ellen. Az ereszes botránya után lemondott fideszes EP-képviselő azért indított pert a lap elen, mert az szerinte megsértette a magánélethez való jogát, amikor fotókat közölt róla a balatoni nyaralójában való tartózkodása során, visszavonulása után.

Szájer közleményét változtatás nélkül idézzük alább:

2021. augusztus 25-én a Blikk című lap mind nyomtatott, mind online változatban cikket és engedélyem nélkül készített fotókat, hamis állításokat közölt rólam és ezzel véleményem szerint megsértette a személyiségi jogaimat és a magánélethez való jogomat. A nyilvánosságot tájékoztattam, hogy jogi eljárásokat indítok az ügyben.

Miután a lap a rólam közölt, magántermészetű fotókat és tartalmakat felszólításra nem távolította el, pert indítottam és további jogi lépéseket tettem. 2021 decemberében megszületett a Fővárosi Törvényszék jogerős ítélete, amely a három engedély nélkül készített kép eltávolítására és szóbeli elégtételre kötelezte a Blikk-et, ennek a lap eleget tett.

2022. december 29-én megegyezésre jutottam a lappal, hogy a további jogsértésektől tartózkodik és saját cselekménye miatt

sérelemdíjat fizet számomra.

Erre tekintettel a személyiségi jogaim megsértése miatt indítható keresettől

vele szemben lemondok.

Magyarországon a magánszféra sértetlensége mindenkit megillet.

Budapest, 2023. február

dr. Szájer József”

Valódi Hírek