Varga Judit meglepő szövetségest talált az Orbán-kormány politikai céljaihoz

Egy dologban biztosan egyetértettek.

Kedd délelőtt fogadta hivatalában Varga Judit igazságügyi miniszter belga kollégáját, Hadja Lahbibet, Belgium kül- és Európa-ügyi miniszterét — számolt be róla a magyar tárcavezető Facebook-oldalán. Találkozójuk apropóját az ország 2024. második felében esedékes soros elnöksége adta.

Varga Judit bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

🇭🇺🤝🇧🇪 2011 óta először látogatott belga kül- és európa-ügyi miniszter Magyarországra.
📌 Kedden délelőtt hivatalomban fogadtam Hadja Lahbib asszonyt, Belgium kül- és európa-ügyi miniszterét.

🔺A találkozó kiemelt témája volt a spanyol-belga-magyar elnökségi trió alatt ellátandó feladatok, hiszen hazánk 2024 második felében Belgiumtól veszi át az Európai Unió Tanácsa soros elnökségét.

➡️ Számos kérdésben hasonló álláspontot képviselünk trió partnereinkkel, így többek között abban, hogy növelni kell az európai gazdaság globális versenyképességét vagy, hogy

az Uniónak nagyobb felelősséget kell vállalni saját biztonságáért,

ezért szorosabb együttműködést szorgalmazunk a védelempolitika terén, megerősítve az európai védelmi ágazat ipari és technológiai bázisát.

❗️A migráció kérdése kapcsán pedig

egyetértettünk

abban, hogy együttműködésre van szükség az uniós migrációs politika külső dimenzióinak megerősítése érdekében.

📌 Érintettük továbbá az energiabiztonság és a háború témakörét is, melynek kapcsán a magyar álláspont továbbra is egyenes és tiszta: szankciók helyett azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

📌 Szó esett még a jogállamiság kérdéséről is, ahol hangsúlyoztam, hogy fontos a tisztánlátás, Magyarországot és a magyar jogállamiságot

nem lehet kizárólag elfogult NGO-k véleménye alapján megítélni.

Ezért is fontosak a maihoz hasonló találkozók, hogy a valódi párbeszédre igazán nyitott felek megismerjék és megértsék egymás álláspontját. Hadja Lahbib miniszter asszony ebben is kiváló partner volt a mai találkozónk során.

🤝 Köszönjük a megtisztelő látogatást. Isten hozta Magyarországon Lahbib miniszter asszonyt!

(Varga Judit/Facebook)

Valódi Hírek