FRISS: A kínai médiából szivárgott ki az Orbán-kormány titkos döntése az akkumulátorgyárról

Döbbenet.

Hatalmas tilatkozás alakult ki Magyarországon az akkumulátorgyárak ellen, a magyar kormányt azonban úgy tűnik, ez nem befolyásolja.

Most a kínai médiából derült ki, hogy 320 milliárd forint közpénzt adnak Orbánék a Debrecenben épülő gyárnak — írta Tompos Márton Facebook-oldalán.

A Momentum szóvivőjének a fenti ügyben írt posztját változtatás nélkül közöljük:

Ezt az információt a kínai (!) médiából sikerült megszerezni, miközben a kormány sunnyog és elindította a gyűlöletkampányt is a tiltakozó debreceniek ellen.

Két kínai cikkben is leírják, hogy

800 millió euró értékű támogatást ad a magyar kormány a kínai CATL-nek.

Szijjártó Péter korábban azt mondta, hogy >>a CATL-lel két és fél évvel ezelőtt kezdtük meg a konkrét tárgyalásokat, amikor a vállalat még egy másik helyszínben gondolkodott, így mondhatni, hogy bravúros mentéssel sikerült befurakodnunk a képbe, és világossá tenni a kínai fél számára a hazánk és Debrecen városa által kínált előnyöket<<.

A >>bravúros mentés<< annyit tesz, hogy beton helyett pénzbe öntené a magyar kormány a vízzabáló kínai monstrumgyárat.

Ez 36 millió forintot jelent munkahelyenként, úgy, hogy valószínűleg a többség kínai, kazah, vietnámi és egyéb, harmadik országbeli lesz, ahogy azt láthatjuk szerte az országban.

Ez több pénz, mint Debrecen egy éves költségvetése.

Ez annyi pénz, amiből az oktatást a kormány saját bevallása szerint is rendbe lehetne tenni.

Minderről persze nem tudnánk, ha a kormányon múlna, hiszen nem árulnak el semmit, ezért kínai forrásokból kell tájékozódni. Nevetséges, hogy Kínából, egy kommunista diktatúrából több információ elérhető egy magyar beruházásról, mint a magyar kormánytól…

A debreceniek megérdemlik, hogy világosan lássák, mi történik a városukban. Legyen népszavazás Debrecenben az akkumulátorgyárról!”

(Tompos Márton/Facebook)

Valódi Hírek