Mi történt? A Fidesz EP-képviselője szerint életveszélyes tervre készül az EU

Hidvéghi Balázs megijedt az Európai Parlament új javaslatától.

Tarthatatlannak, rossznak és életveszélyesnek nevezte Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője az Európai Parlament legújabb javaslatát, amely az uniós szankciós csomag része lenne Oroszországgal szemben.

A tizedik szankciós csomag részeként teljes embargót vezetnének be az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra.

A politikus a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában az állította, hogy a Fidesz EP-képviselőcsoportja nem támogatja az uniós javaslatot, sőt az erről szóló állásfoglalás szavazatában sem vettek részt. Véleményük szerint ez már a sokadik olyan határozat a témában, amikor gyakorlatilag „lehetetlen szövegekről” kellene véleményt alkotni.

Ezek olyan javaslatok, amelyek nem hozzák közelebb a háború végét, ahogyan az elmúlt egy évben sem tették ezt meg, nem csökkent a háború intenzitása, hanem inkább növekedett

– közölte a műsorban.

Hidvéghi szerint ez már nem az első ilyen

szélsőségesen veszélyes javaslat

az Európai Parlamentben.

A műsorban kitértek a brüsszeli korrupciós botrányra, amelynek kapcsán a kormánypárti politikus úgy vélte:

Látható, hogy egy kiterjedt, hosszú időre visszanyúló korrupciós rendszerről van szó, én azt hiszem, hogy az egész intézményrendszerbe vetett bizalom ingott meg.

Hidvéghi szerint „a baloldalon” egyfajta tagadási próbálkozás látható, de szerinte valójában egy „intézményes, a teljes működést manipuláló” gyakorlatról van szó.

A politikus úgy vélekedik, hogy Brüsszelben

megfigyelhető az utóbbi időben egyfajta kettős mérce, az objektivitás (sic!) hiánya„,

amely áthatja az uniós döntéseket és veszélybe sodorja annak működését.

Brüsszelnek számos helyen kellene

józanabb, kiegyensúlyozottabb és jobb útra térni,

remélem, hogy a jövő évi választások ebben segítségünkre lehetnek

— hangoztatta.

A műsorban szó esett a politikai reklámtevékenységek átláthatóságáról szóló EP-javaslatról, amelyet a fideszes politikus szintén „veszélyesnek” nevezett, hiszen egy ilyen döntés véleménye szerint az egyes tagállamok választási kampányába való beleavatkozást jelenti.

Az nem fogadható el, hogy gyakorlatilag egy politikai bizottságként vagy cenzorhivatalként működő intézmény döntse azt el, mit lehet egy reklámba betenni, és mit nem, mi minősül elfogadható vagy jó politikai reklámnak

– jelentette ki a fideszes EP-képviselő. Véleménye szerint egy ilyen döntés „demokráciaellenes„, központosító és tagállami hatásköröket sért.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek