Kiderült: Így lőtt ki Novák Katalin megtakarítása mindössze 3 hónap alatt

És nem ez az egyetlen jövedelme.

Tovább növelte a megtakarításait Novák Katalin: fél évvel ezelőtt a köztársasági elnöknek még 32 millió forint volt a számláján, ezt pedig november 1-jére, tehát alig pár hónap alatt

41 millió forintra

tornázta fel.

A friss vagyonnyilatkozata szerint változás az ingatlanjaiban nem történt, még mindig nyolc van a nevén, köztük Budapesten, Szegeden és Balatonlellén. Ennek ellenére Novák családjával együtt a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciába költözött megválasztása után.

Még mindig ugyanúgy bérbe adja az egyik lakását, amiért havonta 200–500 ezer forint közötti összeget kér el. Azért csak nagyjából, mert az új rendszer szerint nem kell konkrét összeget megjelölni. A korábbi vagyonnyilatkozataiban azonban 225 ezer forint pluszbevétel származott a bérbeadásból.

Ahogy azt sem kell megjelölnie, most államfőként mennyi a bevétele. Erről azt lehet tudni, hogy a havi tiszteletdíja a házelnököt megillető tiszteletdíj 1,1-szerese, azaz jelenleg közel bruttó 4 millió forint. Ez az összeg élete végéig járni fog neki, ahogy egy rezidencia is egyfős személyzettel.

Orbán Viktor vagyonnyilatkozatáról >>ITT<< írtunk.

(via Telex.hu)

Valódi Hírek