Ezt üzente Dobrev Klára a köztársaság napján (+videó)

Meg kell őrizni a szabadság szellemét.

„Hetvenhét évvel ezelőtt ezen a napon Magyarország megszabadult az önkényuralomtól, amikor kikiáltották a második Magyar Köztársaságot”

— kezdte Dobrev Klára, DK árnyék-miniszterelnöke és EP-képviselője a videóüzenetét a köztársaság napján.

Azonban ez a nagyszerű esemény azonban csak rövid életű szabadságot hozott a magyar embereknek, mert, ahogy a politikus fogalmazott, a kommunista diktatúra pár év alatt kiüresítette, névlegessé tette a köztársaság intézményeit.

„Hiába volt papíron alkotmányunk, hiába voltak bíróságaink és parlamentünk, a magyar emberek szabadságát elvették, a köztársaság szellemét pedig megtaposták, meggyalázták azok, akik csak egyetlen dologban hittek:

a korlátlan, leválthatatlan, ellenőrizhetetlen hatalomban.

Azt hazudták, hogy nincs választásunk, mert csak ők képesek az ország vezetésére, csak ők a hazafiak, és aki ezt megkérdőjelezi, az áruló.”

— mondta.

Dobrev Klára kijelentette: nem véletlenül ismerősek ezek a szavak a mai fülnek, az elmúlt 12 évben ugyanis megismétlődni látszik a történelem. Ismét egy párt és annak vezére akarja rákényszeríteni az akaratát a magyar emberekre, ismét megszállták a független intézményeket és száműzték a köztársaság fogalmát az alkotmányból.

A politikus szerint ma a köztársaság napja nem csak az emlékezésről szól, hanem arról is, hogy a köztársaság szelleme újra életjelet ad magáról. Meg kell őriznünk az igazi szabadság emlékét, mert addig a köztársaság szelleme is él.

„Ígérem, hogy az Árnyékkormány a vezetésemmel soha nem fogja hagyni megtörni a köztársaság szellemét, hanem őrizni fogja és végül újra győzelemre viszi. Leszünk még szabad, demokratikus, európai Magyarország!”

— zárta az üzenetét.

Videó:

Valódi Hírek