Akkora a vagyona az energiaminiszternek, hogy több pótlap is kellett a vagyonnyilatkozatához

Jelentős összegek.

Lantos Csabát ősszel nevezték ki energiaminiszternek, de már akkor is jelentős vagyonnal rendelkezett. Ráadásul nem is csak a minisztériumtól kap fizetést: vagyonnyilatkozata szerint jelenleg is tagja a Vodafone-t felvásároló 4iG tanácsadó testületének, amiért 1 és 5 millió forint közötti díjat kap.

A 4iG mellett a miniszter a Szegedi Tudományegyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumában is ott ül,

havi 1-5 millió közötti díjazásért.

Ezzel egyike azon állami vezetőknek, akik miatt az Európai Bizottság befagyasztotta az Erasmusra és a kutatás projektekre szánt pénzeket.

Emellett van Tokajban egy 910 négyzetméteres zártkertje, gazdasági épülettel, amit 2001-ben vett. A XIII. kerületben övé egy 92 négyzetméteres társasházi lakás 52 százaléka, amit 2018-ban vett.

Értékpapírokból is jelentős mennyiséget halmozott fel, annyit, hogy csak négy pótlapon tudta mindet felsorolni. Ezeken kívül bankokkal szemben van 116,7 millió forintnyi követelése forintban, euróban és dollárban, de a volt cégével szemben is van több mint 1 milliárdnyi követelése. Van egy 14,6 milliós életbiztosítása, egy 6,8 milliós nyugdíjbiztosítása, valamint 76 milliója két nyugdíjpénztárban.

A jelentős összegekhez képest csak egy gépjárművet vallott be: most ősszel vett egy Suzuki Swiftet.

A további vagyonnyilatkozatokat az alábbi linkeken érheted el:

  • Orbán Viktor vagyonnyilatkozatáról >>ITT<< írtunk,
  • Novák Katalinéről >>ITT<<,
  • és Matolcsy Györgyéről és Polt Péteréről >>ITT<<.

(via 444.hu)

Valódi Hírek