A fővárosi DK előterjesztést nyújt be, hogy Budapest akkumulátorgyár-mentes övezet legyen (+videó)

Indoklásuk szerint a cél a környezet megóvása.

„Az elmúlt hetekben nagy port kavart a Debrecenben épülő kínai akkumulátorgyár ügye. Az egész ország számára világossá vált, hogy a magyar kormányt nem érdekli a magyarok egészsége vagy a környezet védelme”

— kezdte Szaniszló Sándor, a DK budapesti frakciójának a vezetője szerdai sajtótájékoztatóját.

Hozzátette: a szóban forgó akkumulátorgyár rengeteg megművelhető termőföldet fog elvenni a helyiektől, a működése pedig veszélyt jelent a város ivóvíz-készletére és levegőjére.

Elmondta: a kormány a debreceni akkumulátorgyár mellett az ország több pontjára is hasonló létesítményeket akar telepíteni, ezért a budapesti DK úgy döntött: előterjesztést nyújtunk be, hogy

megtiltsák Budapest közigazgatási területén

az akkumulátorgyárak építését.

„Nem engedhetjük meg, hogy a hétszeres rezsiemelés, az orbáni infláció és a történelmi forintgyengülés után a budapesti lakosoknak a tiszta ivóvízét is elvegye a kormány, nem is beszélve a természet további károsításáról. „

— fogalmazott.

Az előterjesztést februárban fogják a Fővárosi Közgyűlés elé beterjeszteni, hogy „minél előbb akkugyármentes övezetté nyilvánítsuk Budapestet és biztonságban tudhassuk a városban élőket”.

„Mi nem csak beszélünk, hanem cselekszünk is: ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, hogy megőrizzük a természet épséget környezetromboló akkumulátorgyárak nélkül.”

— mondta Szaniszló Sándor.

Videó:

Valódi Hírek