A honvédelmi miniszter bejelentette: rakéták, harckocsik és radarok érkeztek Magyarországra

Szerinte nagy szükség volt ezekre.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban arról beszélt: a magyar hadsereg naprakészségéről beszélt, továbbá annak fontosságáról, hogy az ország meg tudja magát védeni a potenciális kihívásokkal szemben.

A honvédelmi miniszter állítása szerint elkerülhetetlen, hogy fiatalabb tisztek és altisztek kerüljenek vezetői beosztásba. Ezzel egy időben folyamatosan új technológiák érkeznek a haderőbe, amelyek elsajátításához és alkalmazásához szerinte szakképzett, idegen nyelveket beszélő és nemzetközi tapasztalattal rendelkező tisztekre van szükség — jelentette ki.

Az eszközök érkeznek folyamatosan

— mutatta be a videójában a Leopard és Lynx nevezetű harcjárműveket. Utóbbi csúcstechnológiának számító, első alkalommal rendszeresített és Magyarországon gyártott eszköz lesz.

A honvédelmi miniszter kitért a légvédelmi felkészültségre is. Állítása szerint még idén érkeznek radarrendszerek és a hozzájuk kapcsolódó rakéták, amelyek a magyar légtér teljes körű védelmi fogják biztosítani.

Felhívta a figyelmet a szomszédos országban zajló háborús helyzetre, a magyar hadsereg naprakészségének fontosságára, továbbá arra, hogy adott esettben, a NATO mellett Magyarországnak saját haderejét is be kell vetnie. Elmondása szerint fontos, hogy megfelelő számú elrettentő erőt tudjunk felmutatni ahhoz, hogy semmilyen potenciális biztonsági fenyegetés ne érje Magyarországot.

Videója végén azt is elmondta, hogy a jövőben egy 10 éves terv keretében a legfejlettebb technológiai eszközöket kívánják behozni az országba.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf videója alább látható:

(Szalay-Bobrovniczky Kristóf/Facebook)

Valódi Hírek