Hatalmas kedvezményt ad a kormány az alapítványi egyetemeknek

Fenntartják, hogy a modellváltás a legjobb.

A kiszámítható rezsikiadások érdekében újabb intézmények dönthetnek az októberig rögzített gázárak mellett — közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szerdán az MTI-vel.

Az állami, önkormányzati és egyházi intézmények a korábbi döntés alapján péntek éjféli határidővel választhatnak a jelenlegi szerződésük szerinti árindexált helyett rögzített árakat, de „a kezdeményezés kedvező fogadtatása miatt” szélesebb körre terjeszti ki a lehetőséget, amellyel így például

az alapítványi fenntartású egyetemek

is élhetnek.

Az erről szóló rendelet szerda este meg is jelent a Magyar Közlönyben, a rögzített földgázköltségek márciustól szeptember végéig könnyíthetik meg az érintettek gazdálkodását, garantálhatják zavartalan működésüket, és kiszámíthatóbbá teszik rezsikiadásaikat.

Az állami MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az elmúlt napokban élénk érdeklődést tapasztalt az előnyös lehetőség iránt, amelyet a kedvező fogadtatás miatt mások előtt is megnyit a kabinet. A friss rendelkezés szerint a közérdekű alapítványok által fenntartott felsőoktatási intézmények és a nemzetiségi önkormányzatok gazdasági társaságai is az árfixálás mellett dönthetnek.

(via MTI/Népszava)

Valódi Hírek