Most érkezett: Sz*xfotók kerültek elő a Völner Pállal bizniszelő végrehajtó páncélszekrényéből

Egy közszereplő is érintett a botrányban.

Az ügyészség megállapításai szerint

nincs köze a Schadl-Völner-ügyhöz

azoknak a felvételeknek, amelyeket a végrehajtói kar elnökénél tartott házkutatás során találtak még 2021 novemberében, ezért megsemmisítették azokat — tudta meg az rtl.hu.

A portál arról számolt be, hogy a jegyzőkönyvek szerint akkor két fényképet, illetve egy lapon számítógépes üzenetváltásokat találtak, valamint két DVD-t, a fényképeken pedig három meztelen ember volt látható, akik közül ketten szexuális aktust folytattak.

A Schadl-Völner-ügyként elhíresült korrupciós botrány egyik izgalmas mellékszála volt, hogy amikor a rendőrök házkutatást tartottak a végrehajtói kar elnökénél, akkor kompromittáló felvételekre bukkantak a páncélszekrényben.

„Egy férfi egy nővel sz*xuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek”

— olvasható a hivatalos dokumentumban.

A fényképeken túl kinyomtatott üzenetek és két DVD is volt a páncélszekrényben,

amikre egy közszereplő vezetéknevét írták.

Az ügyészség akkor úgy fogalmazott, „a lefoglalt boríték egy közéleti személyre nézve kompromittáló adatokat és feltehetően kompromittáló videófelvételt is tartalmaz„.

Schadl György a rendőröknek azt mondta: nincs tudomása arról, mi van a DVD-ken, ahogyan arról sincs, hogy azok hogyan kerültek a páncélszekrénybe.

A házkutatáskor számtalan bűnjelet — jegyzeteket, pénzt, műszaki eszközöket, adathordozókat — lefoglaltak. Az ügy előrehaladtával ezek egy részét — amelyek az ügy szempontjából nem relevánsak — visszaadták. Egy esetben viszont másként döntöttek.

Az rtl.hu birtokába került nyomozati iratok szerint ugyanis az ügyészség végül

nem tartotta indokoltnak, hogy kivizsgálja, történt-e valamilyen bűncselekmény

a felvételekkel kapcsolatban, pedig a hatóság korábban akkor is megemlítette ezeket a DVD-ket, amikor a letartóztatást kezdeményezte.

A felvételekről az alábbiakat közölte az ügyészség május 19-én:

„A lefoglalt bűnjelekről megállapításra került, hogy azok az eljáráshoz nem kapcsolódnak, az eljárásban vizsgált bűncselekmények tekintetében bizonyító erővel nem bírnak, tárgyi bizonyító eszköznek nem minősülnek. Mindezek alapján, mivel a lefoglalásra az eljárás érdekében már nincsen szükség, ezért

azok lefoglalását megszüntetem”.

Az ügyészség indoklásában felidézte, hogy Schadl György

nem tudta, hogyan került a páncélszekrénybe a felvétel.

„Tekintettel arra, hogy az eljárás során arra más sem jelentett be igényt, ezért — mivel azok értéktelenek — a lefoglalt tárgyak megsemmisítéséről kellett rendelkeznem”

— közölték.

A megsemmisítésről külön jegyzőkönyv is készült, aminek alapján a bűnjeleket és az egyetlen másolatukat is megsemmisítették: a fényképeket iratmegsemmisítővel, a DVD-ket „fizikai alaktalanítással”.

(rtl.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Tovább szivárognak Völnerék telefonbeszélgetései: Varga Judit is szóba kerül az új felvételeken

 

Valódi Hírek