Hatalmas leleplezés: Kiszivárgott hangfelvételeken beszélget Schadl György és Völner Pál a kenőpénzekről

Nem nehéz rájönni, miről van szó valójában a rejtjeles párbeszédeken.

„Figyelj, Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok!… Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit.”

— mondta Völner Pálnak a felesége a Blikk birtokába jutott hanganyagon.

A felvételeken többek között az hallható, hogyan beszéltek egymás között Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár, illetve a már börtönben ülő Schadl György, a bírósági végrehajtói kar elnöke nevével fémjelzett korrupciós ügy vádlottjai.

Beszélgetnek mindenről: a kenőpénzek átadásáról, Völneréknek a lefoglalásokról, arról, hogy az Igazságügyi Minisztérium volt parlamenti államtitkárának hogyan juttatott havi rendszerességgel hárommillió forintot a végrehajtói kar elnöke, Schadl György, vagy hogy Völner felesége hogyan fakadt ki a zárolásokon.

Egy alkalommal Völner ügyvédi irodájánál zajlott le a találkozó:

S.: „Valamikor majd jöhetnél ide a harmadik kerületbe, és egy hármast hozhatnál, mert nekem el kell mennem a szokásos barátunkhoz, akihez szoktam menni. Tudod?”

M.: „Aha… őőőő… visszafordulok az irodába, mert most jöttem el.”

S.: „Valami, valami szatyorral, meg valami piát tegyél már bele. Mindegy, hogy mit, csak valami viszonylag normális piát… Úgy csináld, hogy ötre kell kiérnem hozzá. Jó?

M.: „Ja! Ü, ö, én, mondom, még délelőtt, kora délre tehát ott leszek.

A találkozó pedig létrejött, csak a megbeszélt időponthoz képest 26 perccel később, mert a végrehajtói kar elnöke – ahogy előre jelezte is – „csúszásban volt.”

Ez a találkozó is szerepel a KNYF vádiratában azon a listán, amely szerint Völner Pál 3 millió forintot kapott kvázi fizetségként, hogy a végrehajtói kar érdekeit érvényesítse.

A volt államtitkár egyébként nem alkotott valami fényes véleményt a közhivatalnokok világáról. Az Schadllal folytatott egyik beszélgetésben nemes egyszerűséggel trágyadombnak nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát.

„Mondjuk az EMMI egy trágyadomb egyébként, bocsánat a kifejezésért. Tudod, én látom, ami az egészségügyben is zajlik, meg mindenhol. Egyszerűen, gyakorlatilag olyan embereket gyűjtenek össze a közszférába, akik sehol nem kellenek, csupa kisebbségi komplexussal rendelkező irigy, rosszindulatú, lusta ember.”

Aztán, ahogy Völner Pál gyanúsított lett, és házkutatást tartottak nála, el kellett szenvednie, hogy lefoglaltak tőle és gyerekeitől autókat, értékeket, az ügyészekről is karcos véleménye alakult ki neki is, a nejének is.

V.: „Szia hívtál?”

Völnerné: „Igen, csak egy pillanatra. De igazából nem tudom. A Porschét azt elvitték.”

V.: „Elvitték, nagyon kedvesek.”

Völnerné: „Figyelj, Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok!… Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit.”

V.: „Lehet, hogy fogok is.”

Völnerné: „Ja, ja. Most már lehet, hogy itt az ideje, úgyhogy beszéljétek meg az ügyvéddel!”

V.: „Tudok olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke.”

A teljes hangfelvételeket >>ITT<< tudod meghallgatni.

Valódi Hírek