Az ügyészség szerint 83 millió forint kenőpénzt szedhetett össze Völner a lakásmaffiától

Éttermekben és a parkoló autójában vette át a 2-5 milliós papírzacskókat.

2018 májusa és 2021 júliusa között összesen 83 millió forint landolt a lemondott igazságügyi államtitkárnál vesztegetési pénzként a Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint. Az egyenként 2-5 milliós összegeket konspirált módon vette át a végrehajtói kar immár letartóztatásban lévő elnökétől.

Összesen 83 millió forint kenőpénz átvételével gyanúsítáják Völner Pált, a napokban a hivatali vesztegetés gyanúja miatt lemondott korábbi igazságügyi államtitkárt – írta a 24.hu az Országgyűlés mentelmi bizottságának benyújtott legfőbb ügyészségi tájékoztatásra hivatkozva.

A lap információi szerint ennyi jött össze azokból a 2-5 milliós összegekből, amelyeket Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) az ügy miatt immár letartóztatásban lévő elnöke adott át neki 2018 májusa és 2021 júliusa között — igaz, az ügyészségi által felsorolt címletek összege 67 millió forintot ad ki.

Az ügyészség szerint az államtitkár cserébe azt vállalta, hogy az önálló bírósági végrehajtók feletti felügyeleti-, hatósági-, igazgatási jogkörével visszaélve az elnök kérésének megfelelően fog döntéseket hozni, például a végrehajtói pályázatok elbírálása során.

Az iratból kiderül még, hogy a gyanú szerint kettejük közötti korrupciós kapcsolat egy pontosabban meg nem nevezett, 2017 augusztusát megelőző időponttól kezdődően jött létre, és a két vezető jellemzően éttermekben, illetve Völner Pál utcán parkoló autója mellett találkozott és ekkor történt a pénz átadása is, jellemzően konspirált módon.

A mentelmi bizottság támogatta Völner mentelmi jogának felfüggesztését, kedden dönthet ugyanerről az Országgyűlés.

(24.hu / hvg.hu)

Valódi Hírek