FRISS: Pert vesztett a nagy port kavaró, súlyos pedofilügyet elhallgató fideszes képviselő

Pár éve robbant ki az ügy.

„Jogerősen pert nyertem a fideszes Bús Balázs ellen abban a pedofil-ügyben, amelyben a Fidesz 30 éves gyakorlattal szembemenve júniusban kiadta a mentelmi jogomat!”

— jelentette be Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője a Facebook-oldalán.

A történet előzménye, hogy Szabó Tímea nyilvánosságra hozta, hogy Bús Balázs fideszes képviselő 2019-ben eltitkolt egy 3. kerületi óvodában hosszú ideje folyó, majd szerencsére leleplezett pedofil bűncselekményt.

Erre Bús feljelentette Szabót rágalmazásért.

„Bús feljelentett, mert szerinte én rágalmaztam őt, amúgy pedig rendben volt, hogy bár tudomást szerzett az óvodás gyerekek elleni bűncselekményről, az EP-választás és az akkori önkormányzati választás évében úgy döntött: nem kockáztatja a választást, inkább hallgat az ügyről.”

— írta Szabó Tímea a posztjában.

Most a párbeszédes képviselő bejelentette: a pert megnyerte, a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság megállapította, hogy nem történt rágalmazás. Ezután Bús fellebbezett, de nemrég másodfokon a Fővárosi Törvényszék az első fokú határozatot helybenhagyta.

„Méltatlan és szánalmas, hogy ahelyett, hogy Bús magába szállna és végleg elvonulna a közélettől, még ő pereskedik, hazudik. Értem, hogy a bukott polgármester nem számított arra, hogy elveszíti a 2019-es választást, az új ellenzéki polgármester, Kiss László pedig megtalálja a polgármesteri levelezésben az óvodavezető kétségbeesett e-mailjeit, amelyben a fenntartó önkormányzattól segítséget kér.”

— fogalmazott Szabó Tímea.

A teljes posztot itt olvashatod el:

Valódi Hírek