Vérfagyasztó: Putyin saját emberén keresztül belengette az atomháborút

Durván megfenyegette a világot.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök fenyegette meg a NATO-t csütörtökön, hogy atomháborúval járhat, ha Oroszországot legyőzik az ukrajnai háborúban — írta meg a Reuters amerikai hírügynökség.

Medvegyev, aki most a nemzetbiztonsági bizottság elnöke Oroszországban, a davosi Világgazdasági Fórumra és a pénteki németországi NATO-találkozóra reagált egy Telegram-oldalán.

„Egyik szerencsétlennek sem jut eszébe levonni azt a következtetést, hogy az, ha egy atomhatalom elveszít egy hagyományos háborút, nukleáris háborút idézhet elő”

— írta a közösségi oldalon.

Kirill pátriárka is megszólalt csütörtökön a háború kapcsán. Ő az Úrhoz imádkozott azért, hogy az „őrültek” észbekapjanak, és rájöjjenek: Oroszország legyőzése a világ végéhez vezetne.

Az oroszok retorikája valószínűleg Ukrajna szövetségeseit, az Egyesült Államokat és a többi NATO-tagállamot, akarja eltántorítani attól, hogy további segítséget nyújtsanak a megtámadott országnak.

A NATO-tagállamok képviselői pénteken fognak találkozni Németországban fognak találkozni, hogy átbeszéljék, miként támogassák tovább Ukrajnát.

Dmitrij Medvegyev 2005 és 2008 között miniszterelnök-helyettes, majd 2008 és 2012 között Oroszország elnöke volt. 2012-től 2020-ig között miniszterelnök volt, végül lemondott. Mindegyik pozíciójában Putyin bábjaként viselkedett, a legfőbb bizalmi emberei közé tartozik.

(444.hu/Reuters/Nyugati Fény)

Valódi Hírek