Mi történt? Székesfehérvár fideszes polgármestere kemény kritikát fogalmazott meg Orbánékkal szemben

Beleállt több kérdésbe is.

„A rendszerváltozás óta nem emlékszem olyan önkormányzati ciklusra, ami ilyen szintű válságmenedzselést igényelt volna”

– ezt nyilatkozta az Indexnek Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere.

A szolidaritási adóról azt mondta: ez Székesfehérvár esetében 2022-ben 5,3 milliárd forint volt, 2023-ban már 6,6 milliárd forintot kell a városnak szolidaritási hozzájárulásként befizetnie.

„Ez azt jelenti, hogy a helyi adónkat tovább utaljuk az államnak. A szolidaritási hozzájárulás elvével egyet tudok érteni, a mértékkel azonban nem, mert

aránytalannak érzem.

6,6 milliárdot befizetni és Columbo feleségeként soha nem találkozni azzal az önkormányzattal, aki megkapja a fehérvári forrásokat, ezt nem tartom jónak.”

— mondta.

Cser-Palkovics András szerint a pedagógusok bérrendezése önmagában nem fogja megoldani a közoktatás összes problémáját. Mint fogalmazott:

„ma nincs olyan ember, aki ne értene egyet azzal, hogy jelentős béremelésre van szükség a tanároknál. (…) Úgy érzem, ebben van kormányzati szándék. Ugyanakkor a pénz nem fogja megoldani az összes problémát.

Nagyon sok tantervi és tanóraszámhoz kapcsolódó kérdés van.

Meddig terhelhetők a tanárok, a diákok vagy a szülők? A város közgyűlése elfogadott egy határozatot, mint egyfajta nyilatkozatot, amiben kimondtuk, hogy az oktatás kérdéskörét jó lenne a napi pártpolitikától eltávolítani.”

(via 24.hu)

Valódi Hírek