Hősi halottá nyilvánította Baumann Pétert a Belügyminsztérium

Pintér Sándor részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és

soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki

a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert — tudatta a Belügyminisztérium pénteken az MTI-vel.

A tárca közleményében azt írta, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Körzeti Megbízotti Alosztály körzeti megbízottja pénteken kórházi ellátása közben vesztette életét, miután egy, a XI. kerületi Lecke utcában lévő társasházban — rendőri intézkedés közben — egy férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú, recézett élű tőrkéssel mellkason, szívtájékon szúrta.

A közlemény szerint Pintér Sándor részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Baumann Péter temetéséről — amelynek költségeit teljeskörűen a rendőrség viseli — később intézkednek.

„A hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás összes lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja”

— írták.

Közölték: a rendőri intézkedés során egy másik rendőr a bal combján, egy harmadik rendőr pedig a mellkasának jobb oldalán és jobb karján szenvedett szúrt sérüléseket.

„A sérült rendőrök – rövid üldözés után – támadójukat a helyszín közelében elfogták. A két megsérült rendőrt a belügyminiszter elismerésben részesíti”

— tették hozzá.

A tárcavezető — a rendészeti államtitkár, az országos és a budapesti rendőrfőkapitány kíséretében — pénteken a közelmúltban példa nélkül álló bűncselekmény helyszínén tájékozódott a történtekről, majd meglátogatta a még megfigyelésen kórházban tartózkodó megsérült járőrt (társa ellátását követően már otthonában lábadozik), akinek a rendészeti vezetőkkel közösen mielőbbi felgyógyulást kívánt — olvasható a közleményben.

(MTI)

Valódi Hírek