A Momentum frakciója hivatalossá tenné Putyin bűnösségét — Az Országgyűléshez fordultak

Novák Katalin szavaira alapozva.

A Momentum Mozgalom teljes frakciója politikai nyilatkozatot nyújtott be a Parlamentben. Céljuk, hogy a magyar Országgyűlés nyílvánítsa terroristaállamnak Oroszországot — derült ki a lapunk számára is megküldött nyilatkozatukból.

„Tekintettel Magyarország köztársasági elnökének, Novák Katalinnak közelmúltbeli határozott kijelentéseire, így különösen 2022 novemberében, a kijevi látogatásán megfogalmazottakra, vagyis hogy Vlagyimir Putyin felelőssége ezért a háborúért kristálytiszta. Mi, magyarok a kezdetektől fogva kiálltunk a felesleges vérontás, fájdalom és szenvedés ellen, ezért Oroszországot a terrorizmust támogató és terrorista eszközöket használó államnak nyilvánítja”

— áll a Momentum által a Parlament elé terjesztett indoklásban.

A Momentum vonatkozó Facebook-bejegyzésben megjelent írását változtatás nélkül közöljük:

Oroszország háborúja és az Ukrajnában elkövetett pusztításai háborús bűncselekménynek minősülnek. Mondjuk ki az igazságot: a támadások és az atrocitások elítélése mellett Oroszországot a terrorizmust támogató és terrorista eszközöket használó államnak kell nyilvánítanunk.

A Momentum teljes frakciója ennek érdekében politikai nyilatkozat elfogadására hívta fel az Országgyűlést. Nyilvánítsuk Oroszországot egy terrorista állammá!

Valódi Hírek