Árnyékkormány: 500 forint alatt lehetne a benzin, de Orbán adói miatt az összes szomszédunknál drágábban vesszük

Varju László körbenézett a szomszédainknál, és mindenhol olcsóbb üzemanyaggal találkozott.

A DK energia- és rezsiügyi árnyékminisztere közleményt juttatott el lapunkhoz, amelyben azt írta: az Orbán-kormány az üzemanyagokra kivetett áfán nyerészkedik. Varju László szerint 500 forint alá lehetne csökkenteni a benzinárát az áfa 5%-ra mérséklésével és az üzemanyagra kivetett jövedéki adó csökkentésével.

Vaarju László közleményét alább idézzük:

Már nem csak Romániában és Ausztriában, hanem az összes szomszédos országban drasztikusan olcsóbb az üzemanyag, mint Magyarországon. Az Orbán-kormány ugyanis az üzemanyagokra kivetett, Európa-rekorder, 27 százalékos áfán

nyerészkedik,

és ezzel havi több tízezer forintos orbáni megszorítást rak a magyar emberek nyakába.

Az árnyékkormány szerint literenként 500 forint alá lehetne szorítani a benzin és a gázolaj árát azzal, hogy az alap üzemanyagokon lévő 27 százalékos áfát átmenetileg, a jelenlegi piaci helyzet fennmaradásáig

5 százalékra csökkentik,

míg a jövedéki adót a benzin esetében literenként 70 forintban, a gázolaj esetében literenként 20 forintban határozzák meg.

Azonban az Orbán-kormány magára hagyta a magyar embereket a megélhetési válságban, mert nyerészkednek az üzemanyagokra rakott adókon. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethetővé váljon a tankolás.

Valódi Hírek