Hihetetlenül megalázta a Fidesz lapja a ma 102 éves Keleti Ágnest

Nincsenek szavak.

1921. január 9-én egy budapesti zsidó családban látta meg a napvilágot a magyar sport máig velünk élő egyik legkiemelkedőbb alakja, Keleti Ágnes. Regénybe illő életútja jól mutatja a XX. század megrázkódtatásai ellenére, hogyan képes a sport iránti alázat és szeretet történelmet írni.

Keleti Ágnes csellistának készült, de végül

kitörölhetetlen sporttörténelmi személyiség lett.

A zsidótörvények elleni üldöztetést hamis papírokkal Szalkszentmártonban vészelte át. Az első olimpiai érmét 1952-ben Helsinkiben nyerte, majd 1956-ben Melbourne-ben négy olimpiai aranyérmet nyert. Ezután disszidált Ausztráliában, majd a rákövetkező évben Izraelben életrehívta a tornászképzést. Ennek tiszteletére máig az ő nevét viseli máig az izraeli tornászbajnokság.

A rendszerváltás után egyre többször volt Magyarországon, és végül a fővárosban telepedett le.
Keleti Ágnes élete nem volt fenékig tejfel, de kikezdhetetlen élni akarása a legkilátástalanabb időszakjaiban is képes győztessé tenni őt. A sportban nyújtott teljesítménye pedig máig követendő példaképpé állította őt, nemcsak hazánkban, hanem az egyetemes emberiség előtt.

Ennek ellenére az Index nevű Fidesz-közeli portál nem a sportolói teljesítményét méltatta a címadásában, hanem kifejezetten megalázó keretbe foglalta a 102 éves legenda születésnapját:

(Nemzeti Filmintézet/ Last Days of Index / Nyugati Fény)

Valódi Hírek