Gyurcsány Ferenc: Az ellenzéki városokban meg kell szervezni az Orbán rendszerével szembenálló politikai közösséget

A DK elnöke elmondta, mi szerinte a polgármesterek dolga.

Gyurcsány Ferenc hétfő reggel a polgármesterekről írt. Leírta, hogy olyan településvezetőkre is szükség van, akik leaszfaltozzák az utcát, vagy létrehoznak egy új biciklisávot, de Magyarországnak ennél többre van szüksége.

A teljes bejegyzést itt olvashatod el:

„Házmester vagy vezető?

Orbán világa elvette a jogunkat, hogy falu-, városlakó polgárként magunk irányítsuk helyi közösségi életünket. Érdemi jogaink alig vannak, intézményeink szinte egyáltalán, pénzünk szinte semmi.

Választhatunk vezetőket.

Ebben a helyzetben a megválasztott vezetők legsúlyosabb dilemmája, hogy ügyintézők, házmesterek lesznek, vagy politikai vezetők. Szerintem is öröm minden leaszfaltozott utca, egy felújított tér, egy új biciklisáv, ha éppen az kell. A kérdés, hogy ez elég-e.

A Haza szempontjából a polgármester ambíciója kevésbé fontos. Szerintünk valójában arra kell válaszolni, hogy mi szolgálja a Köztársaság helyreállításának érdekét. A Demokratikus Koalíció szerint az, ha a települések lakóit választott vezetőik Orbán rendszerével szemben politikai közösséggé szervezik és közösen küzdenek a szabad Magyarországért.

Aki ehelyett csak házmester, az legyen házmester. Szükség van arra is. A Haza ennél többet kíván.

2023-ban.”

Valódi Hírek