Semmire nem elég a kormány nyugdíjemelése: Hamar szükség lesz a korrekcióra a szakértő szerint

Elszámolta magát a kormány.

A kormány 2023 januárjától 15 százalékkal emelte meg a nyugdíjakat, azonban ez a 20 százalékos infláció mellett nem ér sokat.

Farkas András, a nyugdijguru.hu alapiítója szerint hiába a rekordmértékű emelés, már a nyáron korrekcióra lesz szükség, hiszen gyorsan el fogja értékteleníteni a még mindig növekvő ütemű pénzromlás a nyugdíjakat.

A kormány a Magyar Nemzeti Bank inflációs előjelzésének legalsó szintjét vette figyelembe az emelésnél, pedig még a legmagasabb 19 százalékot is meghaladhatja a pénzromlás 2023-ban.

Farkas András úgy vélte, nagy valószínűséggel júniusban vagy júliusban, ahogy tavaly, rendkívüli emelés jöhet. Szerinte ilyen infláció mellett rendszeresebbé kellene tenni a nyugdíjemelést, ha ugyanis csak utólag korrigálják a januárit, akkor a nyugdíjasok hitelezik az államot.

Farkas szerint a korrekciós emelések természetesen utólag javíthatnak a nyugdíjasok anyagi helyzetén, illetve az is kedvező, hogy 2023 februárjában érkezik a 13. havi nyugdíj a már 15 százalékkal emelt összegben.

(via infostart.hu)

Valódi Hírek