DK-ba igazolt alpolgármester: A szétszórt ellenzék helyett koncentrálni kell az erőket

Szerinte Dobrev Klára árnyékkormányának van a legkomolyabb politikai ajánlata.

November közepén jelentette be a Demokratikus Koalíció, hogy csatlakozik hozzájuk az addig a Párbeszédben tevékenykedő Szücs Balázs, a VII. kerület alpolgármestere.

Az alpolgármester most a Magyar Hangnak adott interjút, melyben elmesélte, hogyan jutott el odági, hogy csatlakozzon a legerősebb ellenzéki párthoz.

Szücs elmondta, hogy már a tavaszi választások óta érlelődött benne a döntés, ekkor kellett végleg felismernie, hogy a Fidesz korlátlan mennyiségű pénze és végtelen mennyiségű energiája országos szinten nagyon nehezen győzhető le.

„Először hallgattam az eszemre a szívem helyett”

— így magyarázta végül a döntést.

Szücs szerint 2023 már az önkormányzati választásokra való felkészülés, a Párbeszédben pedig nem láttott stratégiát, kitörési lehetőséget.

„A kis pártok ideje lejárt, a szétszórt ellenzék helyett koncentrálni kell az erőket. Ennek lehetőségét érzem a DK-ban”

— fejtette ki véleményét az alpolgármester.

Szücs szerint a Párbeszédnek nem siekrült a a zöld gondolatot, a fenntarthatóságot, mint a mai politikumot meghatározó eszmét vonzó politikai alternatívává tenni, a pártot pedig 20 százalékra felépíteni.

Az önkormányzati munkáját folytatni szeretné, ehhez a 20 százalékos DK-t jobb háttérnek tartja.

Szücs Balázs a gyurcsányozásról is elmondta véleményét, ő már ezt unalmasnak tartja, szerinte ideje eldönteni, hogy ilyen országban akar-e élni valaki.

Ma Dobrev Klárának és árnyékkormányának van a legkomolyabb politikai ajánlata az ország számára az alpolgármester véleménye szerint.

Nem Szücs az egyetlen, aki mostanában a DK-ban köt ki, utoljára egy Bács-Kiskun megyei volt momentumos képviselő lépett be a pártba.

Valódi Hírek