Nem fogod elhinni, milyen kinevezést kapott Orbántól Lázár János

Erre nagyon büszke lesz!

Lázár Jánost a májusi kormányalakításkor építési és beruházási miniszterré nevezték ki. Palkovics László lemondása miatt azonban új ágazattal bővült a szaktárcája, és azóta Építési és Közlekedési Minisztériumnak hívják a felügyeletére bízott területet.

A Magyar Közlöny mellékletéből, a Hivatalos Értesítő szerdai számából kiderült: újabb területtel bővült Lázár repertoárja. A terjedelmes nevű kiemelt kormányzati célkitűzések megvalósításának hazai és nemzetközi koordinációjáért felelős

miniszterelnöki biztossá nevezte ki a miniszterelnök.

A kinevezés révén

a miniszter felel a teljes dohánypiacért,

mindezt az egészségvédelmi szempontok figyelembe vételével

beleértve a közép- és hosszú távú dohánystratégia kialakításáért. Ő felel ugyanezen területen a nemzetközi kötelezettségek végrehajtásáért is.

Mindemellett a hazai és az EU-s álláspont kialakításában, illetve a jövedéki adózási stratégia kidolgozásáért is felel a dohánypiacon. A hazai és a nemzetközi piacon is ő képviseli a kormányzati álláspontot a dohánypiaccal kapcsolatban, illetve ő tesz majd módosító javaslatokat a dohánypiaccal kapcsolatos törvények esetében.

A feladata nem tartozik Lázár János minisztériumának hatáskörébe, illetve több más minisztérium feladatkörét is érinti, ezért kapta a miniszteri biztosi címet. E munkájáért külön díjazást nem kap; a tevékenységét Orbán Viktor irányítja.

(Hivatalos Értesítő)

Valódi Hírek