Leleplezték Tiborcz haverját: Aljas módon nyerészkedik a bérlői rezsijén

Madarat tolláról.

Több fővárosi bevásárlóközpont ugyanazon cégcsoport, a Jellinek Dániel-vezette Indotek kezelésében van, sok más plázával és irodaépülettel együtt. Ettől a cégtől bérelheti bárki, aki vállalkozásának szeretne helyet biztosítani ezekben az épületekben. Az Indotek saját adatai szerint 1,5 millió négyzetméternyi ingatlant ad bérbe 2500 bérlőnek.

A rezsidíj viszont egyre több bérlő szerint

nem igazságos.

Amíg ugyanis a szolgáltató a nyilvános adatai alapján a vállalkozók számára 150-180 forintért adja az áram kilowattóráját, addig az RTL birtokába került számlák szerint a Jellinek vezette cégek 310-320 forintért adják az áramot.

„Úgy látom, hogy egy olyan közvetítői díjat raknak rá, amit az nézőpontom szerint semmi nem indokol – hanem gyakorlatilag a bérleti díjon felül még az áramszolgáltatáson is keresnek”

– mondta az RTL Híradónak egy érintett bérlő.

Hozzátette: hiába kérdezték az okokat, csak annyi választ kaptak, hogy ez egy magánhálózat, ennyi az ár, és ezt el kell fogadniuk.

A bérlő szerint fel lehet mondani a szerződést, de azért Budapesten nem nagyon találsz olyan területet,

ami nem az övék.

Ha elkezdesz keresgélni, akkor gyakorlatilag szinte az összes ipari létesítmény, a legtöbb pláza, már szinte minden az ő kezükben van.

,

 

Valódi Hírek