DK: Itt az ideje, hogy az Orbán-kormány is csökkentse a gáz árát! (+videó)

Drasztikusan csökkent a gáz világpiaci ára.

Még annál is gyorsabban működött az európai rezsicsökkentés, mint azt a legtöbben várták. Ahogy az Európai Unió elfogadta a gázon lévő uniós ársapkát, a döntés hírére pár nap alatt 25 százalékkal esett a holland földgáz ára — hívta fel a figyelmet Varju László, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter szerdán.

Hozzátette: ennek a csökkenésnek érződnie kell a magyar rezsiszámlákon is, annak ellenére is, hogy Orbán Viktor végig szembement az európai rezsicsökkentéssel és végül meg sem szavazta.

Az Árnyékkormány szerint

a gáz világpiaci árának drasztikus csökkenése után, csökkenteni kell a magyar lakossági gázárat is.

„Nem történhet meg, hogy Európa más országaiban kevesebbet fizessenek a gázért az emberek, mint Magyarországon. Elég volt abból, hogy a kormány szándékosan magasan tartja a gázárat, hogy a magyar lakossággal fizettesse meg Putyin háborúját”

— mondta Varju László, hangsúlyozva, ezért volt hétszeres kormányzati rezsiemelés, és ezért szavazott Orbán Viktor az európai rezsicsökkentés ellen, mert Vlagyimir Putyinnak a minél magasabb gázár az érdeke.

Varju László kiemelte: az Árnyékkormány ezzel szemben a magyar érdeket képviseli, „ezért mondjuk azt, hogy a gáz világpiaci árának drasztikus csökkenése után, csökkenteni kell a magyar lakossági gázárat is”.

„Mára bebizonyosodott, hogy az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethető legyen a fűtés”

— jelentette ki a politikus.

Videó:

.

Valódi Hírek