Betelt a pohár: kiakadtak az egyetemisták, miután majdnem megfagytak a vizsgán

Hála a „rezsicsökkentő” intézkedéseknek.

Nem lehetett volna vizsgát tartani az ELTE Bölcsészettudományi Karán, annyira hideg volt az épületben — ennek ellenére mégis megíratták velük a teszteket. Az épületekben hetek óta csak temperáló fűtés van, ami csupán azt biztosítja, hogy ne fagyjon el a rendszer.

Meleg vízről már egy jó ideje nem is álmodhattunk, de

ami a mai vizsgán történt, azt nem hagyhatjuk szó nélkül.

Az épületben fűtés nem volt – gondoltuk, hátha majd legalább a teremben lesz, ahol vizsgázunk (az őszi szünet és az utolsó hét online oktatása miatt már 2 hete nincs), de ott sem volt. Az írásbeli vizsga

két órán keresztül zajlott, 6 Celsius-fokban!

— írta az egyik hallgató az HVG-nek.

A Múzeum körúti épületben fotót is készítettek, amely bizonyítja, hogy milyen hideg volt az épületben. Az érintett vizsgahelyszínen egyébként nem is tartózkodhattak volna hallgatók, ugyanis a november végi dékáni utasítás világosan leírja, hogy ilyen körülmények között nem adottak a munkafeltételek.

Hallgatói fotó az ELTE BTK D épületéből.

A vizsgákat az egyetem könyvtárában, vagy a Trefort Ágoston Gimnáziumban lehetett volna tartani, ugyanis 2022. december 19. és 2023. február 11. között csak ott tartózkodhatnak a hallgatók. Dékáni engedéllyel azonban még külsős helyszínek is szóba jöhetnek.

A tanár szakos hallgatók keddi vizsgájára a Trefort-gimnáziumban került volna sor, azonban pénteken e-mailben értesítették őket, hogy mégis a Múzeum körúton vizsgázhatnak. A vizsga helyszíne a D épület volt, ahonnan azonban hiányozni sem lehetett, ha jót akartak maguknak az egyetemisták.

Minden félévben egyetlen alkalmat hirdetnek meg erre a vizsgára, és

orvosi igazolást sem fogadnak el,

ha lebetegednénk, javítani csak következő szemeszterben lehet, viszont ami ma történt, azt nem hagyhatjuk szó nélkül

— közölte egyikük.

Elmondta, nem érezték a végtagjaikat, annyira fáztak, és ezt az oktatók a radiátorok mellől nézték végig. A kabátjukat magukon tarthatták, de a fülüket például nem fedhették be, nehogy csalásra gyanakodjanak a tanáraik. Ezt a vizsgát azért sem hagyhatták ki, mert erre épül az egyik gyakorlatuk, amelyet e tárgy abszolválása nélkül nem teljesíthetnek.

A hallgató felhívta a figyelmet, hogy mindannyian tanár szakosok voltak, így

ők jelentik majd az utánpótlást a pedagógusi pályán.

A HVG megkereste az ELTE sajtóosztályát az ügyben, de egyelőre nem válaszoltak.

(hvg.hu nyomán)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek