Gulyás Gergely bejelentette: A következő év pusztítóan nehéz lesz

Úgy véli, a 2010-ben elkezdődött kormányzás óta a legnehezebb.

„Joggal és büszkén mondható el, hogy Magyarországon a Trianon óta eltelt bő évszázad legjobb időszaka a 2010-es kormányváltás és a pandémia kitörése közötti évtized volt” — jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a lakitelki népfőiskola évzáró rendezvényén pénteken.

„A következő év nehéz lesz, valószínűleg a 2010-ben elkezdődött kormányzás óta a legnehezebb,

de nem szabad feladni azokat a célokat”

— tette hozzá Gulyás, aki úgy látja, „Európa nyugati fele nincs már abban az állapotban, hogy olyan konzervatív fordulatot érjenek el, amely alapvetően változtat az európai politika irányvonalán, ezért hosszú távon arra kell berendezkedni, hogy Magyarország kisebbségben lesz”.

Kifejtette: „az elmúlt évtizedek részben a rendszerváltozás és nagyon látványosan 2010 óta olyan fejlődést hoztak, amely egyrészt maradandó, másrészt hosszú évtizedeken keresztül biztosítja azt, hogy legyenek olyan szellemi központok, amelyekre a konzervatív, a hagyományokat fontosnak és értéknek tartó, illetve megőrizni akaró közösség a jövőjét is építeni tudja”.

A miniszter úgy tartja, minél több olyan „szellemi központra” van szükség, ahol „a mindennapi munka megerősíti azt az összetartozást, azt a közösséget és alapvető értékeit, amelyek köré Magyarország a remények szerint a következő nemzedékek időszakában is építhet”.

„Önmagában kisebbségben lenni egy országon belül baj, mert egy demokratikus országban ez a kormányzás lehetőségétől való elesést jelenti, de egy európai együttműködés keretében ezzel együtt lehet élni”

— vélekedett Gulyás.

(MTI)

Valódi Hírek