Árnyékkormány: Műtétek maradhatnak el, ha az Orbán-kormány nem fizeti ki a kórházak adósságát! (+videó)

Orbánék évek óta képtelenek kifizetni a kórházakat.

A magyar egészségügy egyre mélyülő válságát és az Orbán-kormány tehetetlenségét bizonyítja, hogy sajtóhírek szerint döbbenetes mértékű tartozással, összesen 30 milliárd forintos adóssággal kezdik a jövő évet a magyar kórházak — hívta fel a figyelmet Dr. Komáromi Zoltán, egészségügyi árnyékminiszter, pénteken.

Az Árnyékkormány szerint

műtétek, kezelések és vizsgálatok maradhatnak el az adósságválságba süllyedő kórházakban,

ezért ki kell fizetni a magyar kórházak adósságait a beszállítók, a gyógyszergyártók, a gyógyszereket szállító nagykereskedők, a fűtés- és áramszolgáltatók, illetve a szerződéses dolgozók felé.

Komáromi Zoltán hangsúlyozta: azonban

az Orbán-kormány évek óta képtelen kifizetni a kórházak adósságait,

ami közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a betegek egészségét.

„Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy az elmúlt 12 év rombolása után, újra biztonságosan működjenek a kórházaink”

— mondta a politikus.

Komáromi Zoltán közölte: mint egészségügyi árnyékminiszter, végtelenül felelőtlennek és cinikusnak látja, hogy továbbra is az egészségügyön akar spórolni az Orbán-kormány és a kórházakból akar még több pénzt kisajtolni Pintér Sándor, az ágazat vezetésével megbízott szakmailag teljesen dilettáns rendőrtábornok.

„Az sem érdekli őket, ha egy-egy műtétre éveket kell várni, ha fáznak a betegek a kórtermekben, vagy hiányzik egy-egy létfontosságú gyógyszer az orvosok eszköztárából”

— mutatott rá Komáromi Zoltán.

Videó:

.

Valódi Hírek