Csak Magyarországon hagyta ki a tanárt a Telekom a karácsonyi reklámjából

Véletlen lenne?

Nem azt a karácsonyi reklámot vetíti a Magyar Telekom, amit a német telekommunikációs óriáscég közép- és kelet-európai leányvállalatai használnak – írta meg elsőként a Wanamaker szakblog.

A Németországtól Csehországon át Horvátországig használt nemzetközi telekomos reklámnak tanár a főszereplője, és egy oktatási intézményben játszódik. Az egyszerű, érzelmes rövidfilm arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy az ünnepi időszakban különösen fontos odafigyelni egymásra, érdeklődni ismerősök és akár vadidegenek hogylétéről.

A nemzetközi reklámot itt nézheted meg:

.

Az egymásra figyelés üzenete a Magyarországon használt reklámban is benne van, azonban a szereplők és a helyszín egészen mások. Nálunk nincs iskola és tanár, csak busz, utasok és egy sofőr. A koncepció ugyanaz, azonban mégis figyelemreméltó, hogy a magyar Telekom inkább elköltött több millió forintot egy új reklám forgatására, csak nehogy feszültség legyen belőle a kormánnyal.

Ez a magyar változat:

.

A 444.hu megkereste a Magyar Telekom sajtóosztályát, és megkérdezték, ki és miért döntött úgy, hogy a magyar piacon nem a tanáros reklámot vetítik, és miért pont egy ilyen kisfilmet forgattak helyette. Ezt a választ kaptuk a Vállalati Kommunikációs Igazgatóságtól:

„A Deutsche Telekom leányvállalatai – így a Magyar Telekom is – saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy hazai kommunikációjukban milyen reklámokat terveznek. Előfordult már, hogy közös nemzetközi reklámfilm készült, de arra is volt példa, hogy a Magyar Telekom hazai és nemzetközi szinten is elismert márka- és reklámkommunikációs szakmai műhelye által fejlesztett reklámkampányt vett át másik ország.

Karácsonyi kampányunk elsődleges célja, hogy az odafigyelés üzenetét átadjuk, és a történetmesélés segítségével a hétköznapi működés részévé váljon. A nemzetközi kommunikációs csapattal közösen döntöttünk a közös fejlesztésű „Hogy vagy?” koncepció magyarországi életre keltéséről.

Reklámfilmünk rendezője Kis Hajni Junior Prima-díjas rendező, aki a többszörösen díjazott Külön falka című játékfilmet jegyzi, főszereplője Egyed Brigitta színésznő. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatal hazai tehetségek számára lehetőséget biztosítsunk, ezért szavaztunk bizalmat a sokszorosan díjnyertes hazai rendezőnek, akinek – mondhatni – védjegye a nem túlidealizált közegben játszódó cselekmény, valamint az érzékeny emberábrázolást központba helyező történetmesélés.”

 

Valódi Hírek