Mi történt? Szijjártó Péter Brüsszelben hisztériázott arról, amit ők is elfogadtak (+videó)

Zavaros kijelentéseket tett.

Brüsszelből jelentkezett be Szijjártó Péter külügyminiszter kedden, ahol – mint mondta – különböző formátumú tanácsüléseket tartanak ezekben a napokban.

Hozzátette: a tanácsülések többségén természetesen „a szankciók” kérdése is felmerül.

„Sajnos annak ellenére, hogy »bebizonyosodott«, hogy a szankciók »zsákutcát« jelentenek és súlyos károkat okoznak Európának, benne természetesen Magyarországnak,

»Brüsszel« még mindig nem adta fel ennek a politikának a folytatását”

— mondta.

Szijjártó arról is tájékoztatott, hogy ezekben a napokban a kilencedik szankciós csomagról (amit Magyarország is megszavazott) zajlanak a viták, amely szankciós csomag – mint mondta – „nyilvánvalóan” tovább súlyosbítja a helyzetet Európában, „hiszen eddig azt láttuk a nyolc szankciós csomagból, hogy mindegyik jobban fájt nekünk európaiaknak, mindegyik több kárt okozott nekünk európaiaknak, mint »azoknak« akikkel szemben ezeket a szankciókat »elvileg« kivetették”.

„A szankciók nem vittek közelebb minket a háború végéhez,

csak problémákat és nehézségeket okoztak számunkra,

az Európai Unió tagországai számára”

— vélekedett.

Ezt követően a magyar külügyminiszter arról magyarázott, hogy „a legfontosabb feladatuk az, hogy megvédjék a magyar nemzeti érdekeket”, és hogy „ne engedjük, hogy Magyarország nemzetgazdaságát továbbra is sújtó szankciókat fogadjanak el itt, Brüsszelben”.

Ezek után pedig a legjobb porszívóügynököket is megszégyenítő módon népszerűsítette a „nemzeti konzultációnak” nevezett orbáni agymosó propagandát.

Videó:

(Szijjártó Péter/Facebook)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/12/03/magyarorszag-is-megszavazta-az-ujabb-oroszorszag-elleni-szankciokat-putyinek-kemenyen-fenyegetnek

Valódi Hírek