DK: Ezt a pénzt Orbán tegnap este elveszítette, és csak Dobrev Klára tudja visszaszerezni (+videó)

Nem jön uniós pénz, amíg azt ellopják.

Hiábavaló volt az Európai Bizottság elkápráztatására szolgáló törvényhozás és hiábavaló volt a megannyi vétó feladása, Orbán Viktor legfontosabb európai politikai mérkőzése brüsszeli fegyverletétellel zárult — hangsúlyozta Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, kedden.

Hozzátette: Orbán Viktor ma azt állítja, hogy mindig is ilyen fehér zászlót akart. A bicikliről, pedig mindig is így akart leszállni.

Közölte: a Demokratikus Koalíció szerint

Orbán Viktor hatalmas vereséget szenvedett Európában.

Rónai Sándor kifejtette: a tegnap döntés azt jelenti, hogy nem jön uniós pénz, amíg azt ellopják. Orbán Viktor nemcsak a helyreállítási alapban lévő uniós pénzeket bukta el, hanem a kohéziós alapban lévő pénzekből is befagyasztva maradt 2600 milliárd forint. Hozzátette: hiába vezényelt visszavonulót például az ukrán hitel, vagy az európai multiadó ügyében.

„Orbán egy olyan fehér zászlót tűzött ki a Karmelita tetejére, amiért cserébe nem jár egyetlenegy euró sem, ez hatalmas vereség a magyar miniszterelnöknek”

— mutatott rá, hozzátéve, mára az Árnyékkormány jelenti Magyarország egyetlen reményét arra, hogy hozzájussunk ezekhez az uniós pénzekhez. Amit Orbán Viktor elvesztett, azt csak Dobrev Klára tudná visszaszerezni.

A politikus elmondta: Orbán célja a vétókkal pont az lett volna, hogy megszerezze a helyreállítási alapban lévő sok ezer milliárd forintot.

„Ezt a pénzt Orbán Viktor tegnap este elveszítette,

és csak akkor kaphatná meg jövő tavasszal, ha újra demokratikus jogállamot csinálna Magyarországból, független ügyészséggel és független igazságszolgáltatással”

— jelentette ki Rónai Sándor, majd hozzátette: ez nyilván nem fog megtörténni, nem véletlenül ír a teljes európai sajtó Orbán magalázó vereségéről.

Videó:

.

Valódi Hírek