Nacsa Olivér rokona szerint megtámadták Magyarországot, büntetőfeljelentést tett

Szerinte azonnal lépni kell.

A Fidesz és a KDNP hétfőn büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A két párt arra kéri a nyomozó hatóságot, hogy

közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt

rendeljen el nyomozást a lakossági megtakarításokat érintő SMS-ek ügyében — közölte a KDNP frakciószóvivője hétfőn.

Nacsa Lőrinc — a kormánypárti humorista Nacsa Olivér másodunokatestvére — az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában kijelentette: pénteken egy „eddig példátlan támadás indult Magyarország pénzügyi rendszere ellen„.

Azt mondta: először a közösségi médiában, illetve SMS-ekben terjedtek elmondása szerint „pánikkeltő és hamis hírek” széles körben, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és a bankbetétek megszüntetése is szóba került — mondta. Megjegyezte: a „veszélyes üzenetek” miatt a rendőrség is nyomozást rendelt el rémhírterjesztés alapos gyanúja miatt.

Nacsa Lőrinc szerint egy ilyen helyzetben valamennyi közszereplőnek az a felelőssége, hogy mindent megtegyen a rémhírek terjesztése ellen. Hozzátette: ehhez képest a DK alelnöke, Varju László ennek nem tett eleget, sőt vélekedése szerint

olajat öntött a tűzre„,

amikor előzetes felszólításuk ellenére sajtótájékoztatót tartott.

Ott a baloldal képviselője tovább építette a közösségi médiában terjedő álhíreket, lényegében ráerősített azokra — állította.

Ez egy vörös vonal, a baloldal átlépett egy határt

— fogalmazott Nacsa Lőrinc, aki szerint Varju László nem mondott igazat, ráadásul szerinte szavaival súlyosan „sértette az ország és a magyar emberek érdekeit„.

Közölte: hétfőn képviselőtársával, a fideszes Bánki Erikkel büntetőfeljelentést tettek, ismeretlen tettes ellen. Ismertetése szerint arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy az ügyben közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást.

A hamis üzenetekkel sok magyar embert elértek, ezért

az ügy súlyos és választ kíván

— jelentette ki a mikropárt politikusa.

Valódi Hírek