Újabb pofon Orbánnak: A német kormány is támogatja a magyar EU-s pénzek befagyasztását

Nem elegendők a magyar kormány vállalásai.

Az Európai Bizottság pénteken jelentette be, hogy fenntartják a 3000 milliárd forintnak megfelelő uniós támogatás befagyasztására tett indítványukat, a német EU-ügyi miniszter pedig este közölte: támogatják ebben a Bizottságot.

„A jogállamiság az európai egységünk és szolidaritásunk alapja. Az Európai Bizottság arra jutott, hogy Magyarország által hozott korrekciós intézkedések

nem elegendők az európai uniós pénzek védelméhez.

Támogatjuk a Bizottság azon javaslatát, hogy a Magyarországnak szánt forrásokat mindaddig visszatartsák, amíg azok veszélyben vannak”

— közölte Twitter-oldalán Anna Lührmann német EU-ügyi államminiszter.

A német politikus az Európai Bizottság pénteki levelére reagált, melyet Johannes Hahn költségvetési biztos küldött el a tagállamok nagyköveteinek, és amelyben azt javasolja, hogy mivel a magyar kormány intézkedéseivel sem teljesítette a Bizottság által kért elvárásokat, ezért fenntartja korábbi javaslatát és továbbra is mintegy 7,5 milliárd euró (3000 milliárd forint) uniós forrás befagyasztását javasolják a Magyarországnak szánt uniós pénzekből.

A hvg.hu megjegyezte: a német EU-ügyi államminiszter három hete még csak annyit mondott, hogy Németország várja az Európai Bizottság véleményét arról, miként hajtotta végre Magyarország a korábbi ajánlásokat, illetve arról is, hogy mit tett az uniós finanszírozások védelmének biztosítása érdekében.

(hvg.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/12/09/rafazhatnak-orbanek-az-europai-bizottsag-bejelentette-mi-lesz-a-magyarorszagnak-szant-unios-penzekkel

Valódi Hírek