Egyre többen vannak: Közel 100 egyetemi professzor állt ki a közoktatás ügye miatt tüntető tanárok mellett

Kifejezték támogatásukat.

Közös nyilatkozatot adtak ki a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet és Társadalomtudományi Karának oktatói, hogy ezzel is kifejezzék támogatásukat a közoktatás jobbításáért küzdő pedagógusok felé.

Mint fogalmaztak, megdöbbenve értesültek arról, hogy az érdemi párbeszéd és a szükséges szakmai intézkedések helyett ismét tanárokat bocsátottak el állásukból.

A közös nyilatkozatot aláíró 88 bölcsész közül, szinte mindegyikük doktori végzettséggel rendelkezik a szakterületén, közülük 24-en a professzori címet is elérték, Szegen köztiszteletben álló emberek, a tanítás mellett tudományos és közéleti tevékenységet is folytatnak.

Köztük van többek között Prof. Dr. Szajbély Mihály is, akit idén Szeged díszpolgárának választottak.

„Megdöbbenve értesültünk arról, hogy további tanárok elbocsátására került sor az érdemi párbeszéd és intézkedések helyett. Nyilatkozatunkkal támogatjuk a tanártársadalom küzdelmét a tanítás feltételeinek javításáért és a fizetésemelésért. Csatlakozunk az egyetem Természettudományi és Informatikai Kara oktatóinak 2022. november 7- én kelt nyilatkozatához”

— írták.

A nyilatkozat megjelenése után más oktatók is csatlakoztak, hogy aláírják a dokumentumot, így kifejezve támogatásokat a közoktatás ügye mellett.

(szeged.hu)

Valódi Hírek