DK: Matolcsy kritikáiból látszik, hogy az Orbán-kormány elkezdett repedezni (+videó)

Dr. Molnár Csaba szerint a gazdasági válságot kormányválság fogja követni.

„Matolcsy György jegybankelnök tegnap történelmi beismeréssel fordult az ország felé. A fideszes elit legbefolyásosabb gazdasági embere azt mondta a megélhetési válságról, hogy saját döntéseink miatt vagyunk bajban – utalva a kormány 12 éve tartó politikájára, sőt azt is beismerte, hogy „az infláció nem szankciós vagy háborús”.”

— mondta Molnár Csaba, Árnyék-kancelláriaminiszter, a DK EP-képviselője keddi videójában.

Molnár Csaba szerint ezzel a jegybankelnök két dolgot állít: azt, hogy az Orbán-kormány a felelős a megélhetési válságért, másrészt hogy Orbán Viktor hónapok óta hazudik az országnak a válság okairól.

„Az Árnyékkormány szerint Matolcsy György beismerte, hogy az elmúlt 12 év vezetett az orbáni inflációhoz és a megélhetési válsághoz; azért megfizethetetlen a rezsi, azért van történelmi élelmiszerdrágulás, mert Orbán Viktor nem tud kormányozni.”

— jelentette ki a politikus.

Molnár Csaba elmondta: a szokatlanul nyílt beismerésből úgy tűnik, hogy a megélhetési és gazdasági válságot egy kormányválság fogja követni, az Orbán-rendszer repedezni kezdett a saját maga által előidézett válság miatt.

„Pontosan az történik, amire számítottunk, és amiért felállítottuk az Árnyékkormányt. Azért készülünk a kormányzásra, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, ha kiutat akar találni a válságból. Ezzel a kormánnyal és az egymásra mutogató fideszesekkel ez nem fog sikerülni.”

Videó:

Valódi Hírek