Varga Mihály büszkén előadta, mennyit keresett azon a kormány, hogy zúzmarásra fagyasztja a saját dolgozóit

Meg vagyunk mentve.

„A kormány magán kezdte a spórolást: az állami hivatalokban negyedére csökkent a gázfogyasztás szeptemberben és októberben” – írta Facebook-oldalán Varga Mihály szombaton.

A pénzügyminiszter azt írta már a bejegyzés alatt kommentben:

Az elszálló energiaárakra tekintettel a kormány takarékos gazdálkodást rendelt el a hivataloknál, amelynek részeként 25%-os megtakarítást célzott meg a gázfogyasztásban.

A célt felülteljesítették a hivatalok: a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által üzemeltetett 101 hivatali épületben szeptemberben 55,9%-kal, októberben 81,2%-al csökkent a gázfogyasztás a tavalyi évhez képest.

Ez 1,3 milliárd forint megtakarítást jelent a költségvetésnek.

Ehhez csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogy vélhetően ezzel az 1,3 milliárddal meg van mentve a magyar költségvetés, az Európai Bizottság ugyanis több ezer millió forintot javasolt befagyasztani a Magyarországon tapasztalható súlyos korrupció és az uniós pénzek üzletszerű ellopása miatt.

Szerencsére a közszférában dolgozó hivatalnokok fagyoskodása segít ezen a problémán.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Népszava brüsszeli tudósítójának forrásai szerint az eredeti tervekkel ellentétben a tagállamok pénzügyminiszterei december 6-i brüsszeli ülésükön várhatóan mégsem szavaznak a Magyarországnak járó felzárkóztatási támogatások egyharmadának – mintegy 3000 milliárd forintnak – a felfüggesztésére vonatkozó javaslatról.

Varga Mihály posztját itt tudod kommentelni:

 

Valódi Hírek