Kínos: Schmidt Mária újabb elképesztő baromsággal rukkolt elő

Elmentek otthonról.

Októberben megjelent Schmidt MáriaLátlelet az orosz-ukrán háborúról” című könyve, amely apropóból a professzor asszony a Spirit FM Harcosok klubjában beszélt a könyvéről, és az orosz-ukrán háborúról.

„Minden oldalról átjáróházzá vált Európa szíve. (…) Jönnek be az amerikaiak, övék a védőernyő Európa fölött, minden az ő kezükben van,

úgy tűnik, hogy Európa, mint önálló entitás a megszűnés küszöbére ért”

— fejtette ki többek között a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Schmidt reméli, hogy közel állunk egy megállapodáshoz és egy fegyverszünethez, ami szerinte csak egy amerikai-orosz megállapodás lehet.

Schmidt úgy látja, az Amerikai Egyesült Államok volt abban a helyzetben ’90 után, hogy meghatározó szerepet mutasson fel és aktívan formálja a bipoláris világ összeroppanása utáni világpolitikát.

„Az a tény, hogy Oroszország nem tudta tárgyalóasztalhoz kényszeríteni az Amerikai Egyesült Államokat, az önmagában egy kudarc”

— mondta.

Schmidt kifejtette: van az oroszokban egy paranoiás félelem, hogy körbe lesznek kerítve, van bennük egy rettenetes megbántottság érzés, miután 45 évig egyenrangúnak tételezték magukat, és közösen uralkodtak a világon, most már figyelembe sem veszik őket.

Schmidt Mária vélekedése szerint, ha nem lenne pattanásig feszült az ukrán helyzet, nem biztos, hogy Finnország NATO-csatlakozását könnyen annyiban hagyták volna az oroszok.

„Mindent az erőpozíciók döntenek el, az a nagy kérdés, hogy lesz-e annyi bölcsesség az amerikaiakban és az oroszokban, hogy olyan megállapodást tudjanak kimunkálni, amivel minden fél valamilyen formában tud élni”

— mondta.

A teljes beszélgetést alább hallgatható meg:

(Spirit FM)

Valódi Hírek