Gyurcsány Ferenc elárulta, miről fog szólni a ma induló DK TV

Szerinte ez segítheti a túlélést.

A Demokratikus Koalíció hetek óta azt mondogatja, hogy újra készülnek valamire, erről derült ki a héten, hogy online tévét indítanak, DK TV néven.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke pedig most el is árulta, miről fog szólni a péntek este induló televízió.

A bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„Nem dolga egy pártnak televíziót csinálni. Se kicsit, se nagyot. Mert ez esetben is igaz kellene lenni a mondásnak: “a cipész maradjon a kaptafánál!”

A televízióknak tisztességes tájékoztatást kellene adnia a nézőknek, a pártoknak meg tisztességesen képviselni választóikat. Így lenne kerek a világ.

De Magyarországon a köztelevízió kormánypárti propagandát sugároz, és (egy jelentős csatorna kivételével) hol nyíltabban hol burkoltan ezt követi a kereskedelmi televíziók túlnyomó többsége is.

Azaz a magyar nyilvánosság ezen része alapvető funkcióját meggyalázva, meghazudva közcsalóként működik.

Nincs demokratikus politikai demokratikus nyilvánosság nélkül. Nincs sikeres politika, ha nem jutsz el a választókhoz, márpedig a magyar ellenzék ebben a helyzetben, ha megszakad se éri el választóinak jelentős részét. Mert a köznyilvánosság intézményei nem teszik tisztességesen a dolgukat.

Erre a helyzetre adott egyik válaszkísérlet, hogy a Demokratikus Koalíció saját online csatornát épít. Hogy közvetlenül mondhassuk el a választóknak, hogy mit gondolunk, mit képviselünk. A csatornát inkább a remélt végeredmény, mintsem a bemutatkozó kezdet okán DK TV-nek hívjuk.

Egy párt online csatornája természetesen nem lehet politikailag független. A DK TV-ből azt tudják meg, hogy mi mit gondolunk a világról. Persze sokkal színesebb formában, mint ahogy azt a parlamenti közvetítések vagy a sajtótájékoztatók alapján megszokhatták.

Ma este kezdünk egy reményeink szerint izgalmas műsorral, amelyet hetente újabb adások követnek. Aztán ha bírjuk energiával, akkor lassan egyre több, egyre színesebb programot kínálunk.

Az ország drámai helyzetének lenyomata, hogy az állam helyett a DK ad rezsitámogatást, hogy (mások mellett) a DK viszi a segítséget a nehéz helyzetben élőknek, hogy a DK-nak kell gründolnia saját nyilvánosságot.

A magyar állam megszűnt jól és tisztességesen funkcionálni. Ebben a helyzetben az ilyen megoldások segíthetik a túlélést.

A DK TV-t ma 18 órától a DK TV Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján lehet követni. Kövessék!”

A DK TV Facebook-oldala >> ITT << található!

Valódi Hírek